Bilde fra Statoil

Første nye området siden 1994

Statoil jubler. Statoil ser fram til å lete etter olje- og gass i Barentshavet sørøst og vil jobbe hardt for å få tildelt letelisenser. Totalt 54 av 61 nye blokker i den omstridte 23. konsesjonsrunde ligger i Barentshavet. Dette er områder oljenæringen selv har ytret ønske om å få tilgang til: Dette er gode nyheter … Continued

Statoil jubler.

Statoil ser fram til å lete etter olje- og gass i Barentshavet sørøst og vil jobbe hardt for å få tildelt letelisenser.

Totalt 54 av 61 nye blokker i den omstridte 23. konsesjonsrunde ligger i Barentshavet. Dette er områder oljenæringen selv har ytret ønske om å få tilgang til:

Dette er gode nyheter for industrien og for Statoil. Dette er det første nye området som åpnes siden 1994. Vi er opptatt av å få tilgang til nytt kvalitetsareal og derved å sikre utvikling og verdiskaping på norsk sokkel, sier mediekontakt Morten Eek til NTB.

Eek er kontakt for Statoils leteaktivitet og feltutvikling på norsk sokkel:

I alt 33 selskaper, oss inkludert, har skutt seismikk i nord og er opptatt av å få tilgang til Barentshavet sørøst. Vi vil jobbe hardt for å levere en sterk søknad om tildeling av nye blokker.

Statoil har de siste to årene hatt et stort leteprogram i Barentshavet. Nå har de boret letebrønnene de kan i områdene som ble tildelt i forrige runde.

Det er spesielt viktig å få tilgang til nytt areal for å få forutsigbarhet og stabilitet, sier Eek.