En meget god nyhet

– Dette har vi etterlyst lenge. Tord Lien varslet fredag at regjeringen iverksetter tiltak som gjør det mer attraktivt å investere i fornybar energi i Norge. Energi Norge melder i en pressemelding i dag at dette er noe de har etterlyst lenge. Det er svært gode nyheter at regjeringen har lyttet til fornybarnæringen, og nå … Continued

– Dette har vi etterlyst lenge.

Tord Lien varslet fredag at regjeringen iverksetter tiltak som gjør det mer attraktivt å investere i fornybar energi i Norge. Energi Norge melder i en pressemelding i dag at dette er noe de har etterlyst lenge.

Det er svært gode nyheter at regjeringen har lyttet til fornybarnæringen, og nå ser ut til å redusere den store skatteulempen næringen har i Norge sammenliknet med Sverige. Det øker sjansen for at vi får tatt norske vind- og vannressurser i bruk flere steder i landet, og styrker både norsk verdiskaping og bidrar til at de beste fornybarprosjektene bygges ut. Vi ser frem til å studere detaljene i forslaget når statsbudsjettet legges frem på onsdag, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge til energinorge.no.

I følge Energi Norge har skattesatsen på 15% satt en stopper for flere prosjekter. Da middels gode prosjekter har blitt realisert i Sverige, har norske prosjekter med lang bedre forutsetninger blitt skrinlagt, heter det i pressemeldingen. En endring i rammevilkårene kan føre til økt verdiskapning, arbeidsplasser og skatteinntekter.

Det gjenstår investeringer for over 70 milliarder kroner de neste årene og tiltak bør komme allerede i høstens statsbudsjett i følge Energi Norge.