Bilde av Erna Solberg

En endring hadde vært konge

…men lite sannsynlig. Det er vel ingen ting som tyder på at det blir noen rask endring i strategien, sier statsminister Erna Solberg om Saudi-Arabias oljepolitikk. Jeg synes det er vanskelig for oss utenfor å vurdere, sier statsminister Solberg (H) etter at tronskiftet i Saudi-Arabia har utløst debatt om den nye ledelsen vil vurdere å … Continued

…men lite sannsynlig.

Det er vel ingen ting som tyder på at det blir noen rask endring i strategien, sier statsminister Erna Solberg om Saudi-Arabias oljepolitikk.

Jeg synes det er vanskelig for oss utenfor å vurdere, sier statsminister Solberg (H) etter at tronskiftet i Saudi-Arabia har utløst debatt om den nye ledelsen vil vurdere å senke produksjonen for å få opp oljeprisen.

Det tror ikke analytikere, og heller ikke statsministeren ser noe som tyder på raske endringer i strategien. Hun peker på at det er en følelse i de arabiske oljelandene at de ikke skal være prisstabilisator alene, samtidig som produksjonen andre steder er betydelig.

Den nye kongen sier han vil videreføre politikken, sier utenriksminister Børge Brende (H) uten å ville snakke om oljepolitikk.
Han er mer opptatt av reformer i det strengt religiøse landet.

Det jeg håper, er at den nye kongen skal akselerere reformtempoet i Saudi-Arabia på menneskerettigheter, kvinners rettigheter og økonomiske reformer.