Bilde av dollars

Dirty Business!

Økonomisjef i Arbeiderpartiet siktet. Påtalemyndigheten i Brasil har siktet økonomisjefen i det regjerende Arbeiderpartiet for korrupsjon. Han skal ha mottatt bestikkelser fra Petrobas-topper. Det er tilstrekkelig med bevis for at Joao Vaccari, økonomisjefen i president Dilma Rousseffs parti, mottok bestikkelser fra en tidligere direktør i oljegiganten Petrobras og andre ledere i selskapet, ifølge påtalemyndigheten. I begynnelsen … Continued

Økonomisjef i Arbeiderpartiet siktet.

Påtalemyndigheten i Brasil har siktet økonomisjefen i det regjerende Arbeiderpartiet for korrupsjon. Han skal ha mottatt bestikkelser fra Petrobas-topper.

Det er tilstrekkelig med bevis for at Joao Vaccari, økonomisjefen i president Dilma Rousseffs parti, mottok bestikkelser fra en tidligere direktør i oljegiganten Petrobras og andre ledere i selskapet, ifølge påtalemyndigheten.

I begynnelsen av mars besluttet brasilianske myndigheter å etterforske en rekke høytstående politikere. De anklages for å ha tatt imot bestikkelser til en total verdi av 3,8 milliarder dollar gjennom en periode på ti år i forbindelse med oppblåste kontrakter mellom Petrobras og en lang rekke andre selskaper.

Til sammen 54 personer granskes i saken, og alle politikerne unntatt én fra regjeringskoalisjonen til president Dilma Rousseff står på lista. Rousseff selv står ikke på lista.

Skandalen kom for dagen for et år siden da den tidligere Petrobras-direktøren varslet om uregelmessigheter i håp om å slippe unna med billigere straff.

Tidligere har flere ledere trukket seg etter korrupsjonsanklager. Anklagene er også rettet mot Rousseff, som nekter for at hun visste om at det skal ha foregått korrupsjon i Petrobras, selv om hun var styreleder i selskapet mellom 2003 og 2010 da den angivelige korrupsjonen foregikk