Brudd i forhandlingene

SAFE krever en bedre avtale enn resten. Fagforbundet for ansatte i energisektoren, SAFE, brøt torsdag forhandlingene med Norsk olje og gass på brønnserviceområde. Oppgjøret går nå til mekling. Forhandlingene om oljeserviceavtalen startet tirsdag denne uken. Torsdag ble det brudd. Det er svært beklagelig at Safe bryter forhandlingene på oljeserviceavtalen. De hadde urimelige krav som var … Continued

SAFE krever en bedre avtale enn resten.

Fagforbundet for ansatte i energisektoren, SAFE, brøt torsdag forhandlingene med Norsk olje og gass på brønnserviceområde. Oppgjøret går nå til mekling.

Forhandlingene om oljeserviceavtalen startet tirsdag denne uken. Torsdag ble det brudd.

Det er svært beklagelig at Safe bryter forhandlingene på oljeserviceavtalen. De hadde urimelige krav som var umulige å innfri i en bransjeavtale, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass (NOG), i en pressemelding.

NOG viste ingen vilje til reelle forhandlinger, sier tariffansvarlig Roy Aleksandersen i Safe.

NOG på sin side mener SAFE krever en bedre avtale enn resten av oljeserviceområdet.

De hevder at bransjeavtalen ikke er gjeldende, og tar dermed omkamp på løsningen vi ble enige om i juni 2012, sier Hodneland.

Områdeleder Rolf Onarheim i SAFE er provosert.

Her vil man altså ta fra oss rettigheter som vi har opparbeidet gjennom 30 år. Sånt kan vi selvsagt ikke akseptere. Derfor er faren for konflikt overhengende i dette oppgjøret, fastslår Onarheim.

©NTB