ENERGIBRANSJENS UKESLUTT: Olje- og energiministeren signaliserer investeringer som vil bidra til 100.000 årsverk

Han er bekymret fordi lav rekruttering til oljerelaterte fag vil føre til mangel på kompetent arbeidskraft i oljebransjen.

Subsea Valley har nylig blitt godkjent som NCE Energy Technology, og har som ambisjon om å skape 1000 nye arbeidsplasser. Bjørn Tore Markussen er administrerende direktør i DNV GL Veracity og styreleder i Subsea Valley. Sammen med Preben Strøm, Administrerende direktør i Subsea Valley forteller han om dette spennende initiativet.

Olje- og energiminister Terje Søviknes forteller om investeringer som vil 100.000 årsverk i oljebransjen. Han mener bunnen i oljekrisen er nådd, og er bekymret fordi lav rekruttering til oljerelaterte fag vil føre til at det på sikt blir mangel på kompetent arbeidskraft i oljebransjen.

Knut Rongve er global produktleder for Subsea i ABB. De har enormt stor tro på en fremtid i oljebransjen, og forteller om et prosjekt der det nylig er investert 100 millioner dollar.

Klikk her for å lytte til podcasten energibransjens ukeslutt der Anders Lie Brenna, Ansvarlig redaktør i enerWE og Chul Christian Aamodt, Gründer og Utviklingsdirektør i enerWE diskuterer oljebransjens fremtid.

Podcasten er produsert i samarbeid med Nettavisen Lyd og blir også tilgjengelig på Nettavisen.