Centrica E&P og Bayerngas Norge blir til Spirit Energy

Målt i produksjon blir selskapet det niende største på norsk sokkel.

Spirit Energy blir det nye navnet når Centricas olje- og gassdivisjon slår seg sammen med Bayerngas Norge og danner et nytt olje- og gasselskap. Det skriver selskapet i en pressemelding. 

Spirit Energy vil bli opprettet ved sammenslåingen av Centricas olje- og gassdivisjon og Bayerngas Norge. Centrica vil ha en eierandel på 69 prosent i det nye selskapet, mens Bayerngas Norges eiere vil inneha de resterende 31 prosentene.

Chris Cox, som i dag leder Centricas olje- og gassvirksomhet, blir øverste leder i Spirit Energy.

Jeg er glad for å kunne annonsere navnet på det nye selskapet – for meg står det for den vitaliteten og energien vi ønsker å se i den nye organisasjonen, sier Cox.

Ledende europeisk selskap

Spirit Energy blir et av de ledende olje- og gasselskapene i Europa, med en 2017-produksjon på mellom 50 og 55 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe) fra 27 produserende felt, og 2P reserver og 2C ressurser på til sammen 625 mmboe. Målt i produksjon blir selskapet det niende største på norsk sokkel, med en dagsproduksjon på om lag 95.000 fat oljeekvivalenter.

Det er nå tre måneder siden vi offentliggjorde vår intensjon om å slå sammen de to virksomhetene. Vi har god fremgang i arbeidet med sammenslåingen, og det er stor aktivitet i begge selskapene nå som vi nærmer oss lansering av Spirit Energy, sier Cox.

Det er forventet at avtalen om sammenslåing sluttføres og at Spirit Energy blir opprettet innen utgangen av 2017.