Bilde fra Statoil

Tror ny sjef blir en kvinne

Maskulin leder vil ikke passe inn. Arbeidslivsforsker mener Statoil trenger en androgyn leder – og tror selskapet får sin første kvinnelige konsernsjef. Å overta Statoil nå er en større utfordring enn å overta den gang Helge Lund gjorde det. Den nye konsernsjefen må kunne balansere mellom politikere, miljøvern og en organisasjon med stor grad av kostnadseffektiv … Continued

Maskulin leder vil ikke passe inn.

Arbeidslivsforsker mener Statoil trenger en androgyn leder – og tror selskapet får sin første kvinnelige konsernsjef.

Å overta Statoil nå er en større utfordring enn å overta den gang Helge Lund gjorde det. Den nye konsernsjefen må kunne balansere mellom politikere, miljøvern og en organisasjon med stor grad av kostnadseffektiv produksjon.

Det sier arbeidslivsforsker Anne Grethe Solberg til Teknisk Ukeblad. Hun jobber ved Arbeidsforskningsinstituttet og har forsket på feminin, androgyn og maskulin ledelse.

Når Statoil nå skal lete ny konsernsjef mener Solberg at den maskuline lederen, som vil bli hørt og adlydt, ikke vil passe inn.

Den type hører vel dessuten fortiden til. En androgyn leder har både evne til å leve seg inn i situasjoner og være en god lytter, det i kombinasjon med å ha en indre motor og å drive prosessen effektivt fremover.

Arbeidslivsforskeren håper derfor på en kvinne i førersetet.

Jeg tenker at vi ser den første kvinnelige konsernsjefen i Statoil denne gangen, seier Solberg til Teknisk Ukeblad.