Takker Lund for innsatsen

– Har ledet på en fremragende måte. Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) takker Helge Lund for at han har ledet Statoil «på en fremragende måte» i sine ti år som konsernsjef. Selskapet har under hans ledelse styrket virksomheten både i Norge og internasjonalt og har levert en avkastning blant de beste i bransjen. Helge … Continued

– Har ledet på en fremragende måte.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) takker Helge Lund for at han har ledet Statoil «på en fremragende måte» i sine ti år som konsernsjef.

Selskapet har under hans ledelse styrket virksomheten både i Norge og internasjonalt og har levert en avkastning blant de beste i bransjen. Helge Lunds store oppmerksomhet på sikkerhet og selskapets verdigrunnlag har ytterligere bidradd til å styrke selskapet, sier Lien i en kommentar til NTB etter at det onsdag morgen ble kjent at Lund slutter i toppjobben i oljeselskapet hvor staten er en stor eier.

Jeg vil takke ham for innsatsen i Statoil, i norsk næringsliv og for hans samfunnsengasjement, legger Lien til.

På spørsmål om hva slags person han ønsker seg som Lunds etterfølger, understreker oljeministeren at dette er en oppgave for styret. Et underutvalg bestående av fire personer er allerede i gang med den jobben.

Olje- og energidepartementet forvalter statens eierandel i på 67 prosent i Statoil.