Svakere tall fra Statoil

Nedsalg og lavere gasspriser får skylden. Nedsalg og lavere gasspriser er noen av årsakene til at Statoils driftsoverskudd krymper i andre kvartal. Selskapets driftsresultat for andre kvartal på 32 milliarder kroner er en nedgang på 2,3 milliarder sammenlignet med samme periode i fjor. Det justerte driftsresultatet på 32,3 milliarder kroner er 15 prosent lavere enn … Continued

Nedsalg og lavere gasspriser får skylden.

Nedsalg og lavere gasspriser er noen av årsakene til at Statoils driftsoverskudd krymper i andre kvartal.

Selskapets driftsresultat for andre kvartal på 32 milliarder kroner er en nedgang på 2,3 milliarder sammenlignet med samme periode i fjor. Det justerte driftsresultatet på 32,3 milliarder kroner er 15 prosent lavere enn i 2013.

På forhånd var det ventet et justert driftsregnskap på 36,5 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Statoil leverte solid drift i kvartalet, med fortsatt høy produksjonsregularitet på norsk sokkel og prosjektgjennomføring i henhold til plan. Vi har utsatt gassproduksjon for å skape økt verdi, men er i rute for å levere på våre produksjonsprognoser for 2014. Kvartalsresultatet ble påvirket av salg av eiendeler, sesongeffekter, og lavere gasspriser, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Selskapet har også en lavere produksjon enn på tilsvarende tidspunkt i fjor, men under presentasjonen av resultatene sier Lund at han likevel er fornøyd med utviklingen, og at fremtidsestimatene ikke blir endret.

©NTB