Bilde fra Statoil

Norges mest spennende jobb

Tross nedgangstid. Oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities tror verken nedgang i oljepriser eller trangere tider vil gjøre det vanskeligere å finne en ny konsernsjef til Statoil. Dette er Norges mest spennende og utfordrende jobb, så den er ettertraktet, både internt og eksternt, sier Omdal til NTB. I forkant av onsdagens resultatframleggelse for årets tredje … Continued

Tross nedgangstid.

Oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities tror verken nedgang i oljepriser eller trangere tider vil gjøre det vanskeligere å finne en ny konsernsjef til Statoil.

Dette er Norges mest spennende og utfordrende jobb, så den er ettertraktet, både internt og eksternt, sier Omdal til NTB.

I forkant av onsdagens resultatframleggelse for årets tredje kvartal, spår analytikere overfor Stavanger Aftenblad at Statoil-resultatet blir 23 prosent lavere enn på samme tid i fjor. Lave oljepriser gjør framtiden for bransjen usikker, og Nav har oppjustert ventede arbeidsledighetstall for neste år.

Også oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i Nordea Markets er enig i at en potensiell konsernsjef neppe snur i døra på grunn av skuffende resultater og utfordringer i framtiden:

Jeg vil tro at de som blir forespurt er like interessert uansett.