Bilde av Johan Sverdrup

Er du overtroisk?

Johan Sverdrup-plan kommer fredag 13. Plan for utbygging og drift av gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen blir lagt fram fredag 13. februar. Det opplyste konserndirektør for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund, på et møte i regi av NHO Rogaland mandag ettermiddag, melder nettstedet Petro.no. Johan Sverdrup er det største av de fire feltene … Continued

Johan Sverdrup-plan kommer fredag 13.

Plan for utbygging og drift av gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen blir lagt fram fredag 13. februar.

Det opplyste konserndirektør for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund, på et møte i regi av NHO Rogaland mandag ettermiddag, melder nettstedet Petro.no.

Johan Sverdrup er det største av de fire feltene på Utsirahøyden i Nordsjøen som Stortinget enstemmig har slått fast at skal forsynes med kraft fra land.

Statoil har anslått at første utbyggingsfase vil skape 51.000 årsverk nasjonalt og gi en samlet inntekt på 1.350 milliarder kroner over 50 år. Beregninger viser at et gjennomsnittsår i driftsfasen vil gi 2.700 årsverk, og 3.400 årsverk ved full feltutbygging.

Johan Sverdrup ventes i løpet av sine 50 års levetid å produsere mellom 1,8 og 2,9 milliarder fat oljeekvivalenter. 95 prosent av dette er olje og cirka 5 prosent rik gass.
Prosjektet skal etter planen starte i 2019.