Eni Norge åpner nytt driftskontor

I dag åpner Eni Norges nye driftskontor i Hammerfest. I dag åpner Eni Norges nye driftskontor i Hammerfest. Med det markeres en ytterligere opptrapping av selskapets satsning i Nord-Norge. Nord Norge og Barentshavet er strategisk viktig for Eni Norge. Vi har vært aktivt til stede her siden begynnelsen av 1990-tallet. Fremover vil aktivitetsnivået bare øke … Continued

I dag åpner Eni Norges nye driftskontor i Hammerfest.

I dag åpner Eni Norges nye driftskontor i Hammerfest. Med det markeres en ytterligere opptrapping av selskapets satsning i Nord-Norge.

Nord Norge og Barentshavet er strategisk viktig for Eni Norge. Vi har vært aktivt til stede her siden begynnelsen av 1990-tallet. Fremover vil aktivitetsnivået bare øke – både til havs og deretter med påfølgende virksomhet på land, sier administrerende direktør Andrea Forzoni i Eni Norge.

Han har stor tro på at det vil bli gjort nye olje- og gassfunn i Barentshavet, og mener etableringen av driftskontoret i Hammerfest er avgjørende for å kunne håndtere den forventede industrielle veksten i regionen.

Goliat blir startskuddet

Goliat blir Norges første oljeproduserende felt i Barentshavet, og skal etter planen settes i produksjon i løpet av neste år. Det er dette feltet de vel 60 Eni Norge-ansatte på Hammerfest-kontoret skal drifte fremover. Organisasjonen vil også få ansvar for fremtige utbygginger i området. Det nye kontorbygget har plass til 120 ansatte.

Vi stiller strenge krav til effektiv og trygg virksomhet. Derfor har vi skreddersydd tekniske løsninger for arktiske forhold i hele Goliat-konseptet. Slik sett vil den nye driftsenheten kunne styrke både kompetanse og bygge opp spesialistmiljøer i Hammerfest og regionen, sier Forzoni.

Sterk portefølje i Barentshavet

I tillegg til Goliat har Eni Norge eierskap i 17 lisenser i Barentshavet og operatørskap i ti av disse. Selskapet har blant annet 30 prosent eierandel i kalt Johan Castberg, og er blant de oljeselskapene som satser mest i Nord-Norge.

Med Goliat og Johan Castberg i porteføljen har Eni Norge nå et perspektiv på flere tiår for aktivitetene i Barentshavet. Det nye driftskontoret i Hammerfest sikrer oss et solid fotfeste i en tidlig fase i denne svært lovende petroleumsregionen, sier Forzoni.

Kilde: Eni Norge