Vil oljeprisen stabiliseres?

Spent på OPEC-avgjørelser. Med lavere oljepriser enn på svært lenge kan det bety mye om OPEC-landene velger å kutte i sin produksjon. Torsdag kommer deres årlige rapport om framtidsutsiktene for markedet. I motsetning til de månedlige OPEC-rapportene, som har en tidshorisont på seks til tolv måneder, tar World Oil Outlook (WOO) for seg utsiktene for … Continued

Spent på OPEC-avgjørelser.

Med lavere oljepriser enn på svært lenge kan det bety mye om OPEC-landene velger å kutte i sin produksjon. Torsdag kommer deres årlige rapport om framtidsutsiktene for markedet.

I motsetning til de månedlige OPEC-rapportene, som har en tidshorisont på seks til tolv måneder, tar World Oil Outlook (WOO) for seg utsiktene for bransjen flere tiår fram i tid.

Tradisjonelt er det mer interesse for den månedlige markedsrapporten. Men på grunn av det kraftige fallet i oljeprisen er det ekstra oppmerksomhet rettet mot OPEC nå. Enhver ting de gjør fram mot møtet 27. november blir studert med lupe, sier oljemarkedsanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities til NTB.

På OPEC-ledernes møte 27. november er det ventet at alliansen vil ta stilling til om de skal redusere oljeproduksjonen for å stabilisere oljeprisen.