– Utfordringen ligger i alle nettjournalister, Excel-ryttere, post dot.commere, caffe latte-besserwissere og andre i hovedstaden som aldri har vært med i oljeeventyret

Hev hodet, bli stolt, slutt å skrive slike navlebeskuende og selvutlslettende kommentarer.

Kommentar av Nils Christian Mathisen, Pipeotech

Kommentaren er et svar på kommentaren Kommunikasjonsavdelingen vinner slagene, men taper krigen.

Jeg kjenner meg ikke igjen i denne kommentaren. «Vi har vært for opptatt av oss selv, uten evne til å se utenfor vår egen lille boble.»

Jeg vil heller si vi har vært for opptatt med å få unna de prosjektene vi hadde i kø foran oss til å bry oss om kommunikasjonen. Sorry, vi har vært for busy til å tenke på kommunikasjonen.

Det er dem som stod på sidelinjen som ikke har klart å komme seg ut av sine mentale bobler. Vi som jobbet hadde forferdelig mye å gjøre. Selv økte jeg bunnlinjen for min oppdragsgiver med bare usle 100 millioner kroner. Jeg var bare en liten bidragsyter. En av disse fæle konsulentene.

Jeg vil heller si utfordringen ligger i alle nettjournalister, Excel-ryttere, post dot.commere, caffe latte-besserwissere og andre i hovedstaden som aldri har vært med i oljeeventyret og som alltid har stått utenfor og som nå i nedgangstider fra sine sentrale utsiktspunkter som Kaffebrenneriet i Skovveien eller Frognerveien og som i sin altomfattende visdom prøver å snakke ned det som har bygget verdens ledende velferdseventyr Norge inn i fremtiden.

Hev hodet, vær stolt og slutt å skrive slike navlebeskuende og selvutlslettende kommentarer.

Husk, hovedårsaken til oljenedturen var handelskrig, Saudi ønsket å spille USAs fracking og Russlands posisjon ut på sidelinjen. Grunnen var ikke at vi var for dårlige.

Men nå er oppturen på vei igjen. På tide å finne sine posisjoner. Slutt å legge ut polls som spør «når snur det?» Det har snudd for lengst.

Igjen vil alle som står på sidelinjen forstumme mens dem som har noe å levere blir opptatt med sitt. Bare så synd at vi denne gangen blir færre til å håndtere oppturen.

– Er du enig eller uenig? Diskuter saken i Facebook-gruppen for oljebransjen.

Kommentar av Nils Christian Mathisen, Pipeotech

Kommentaren er et svar på kommentaren Kommunikasjonsavdelingen vinner slagene, men taper krigen.