Trekker seg fra Statoil-styret

Pleasure and business. Styremedlem Catherine Hughes i Statoil trekker seg med umiddelbar virkning. Hughes har meddelt at hun trer ut av styret for å unngå potensielle interessekonflikter som følge av en nylig endring i sivilstatus, skriver selskapet i en kort børsmelding sendt ut onsdag morgen. Hughes giftet seg med BG Group-styreleder Andrew Gould under BGs … Continued

Pleasure and business.

Styremedlem Catherine Hughes i Statoil trekker seg med umiddelbar virkning.

Hughes har meddelt at hun trer ut av styret for å unngå potensielle interessekonflikter som følge av en nylig endring i sivilstatus, skriver selskapet i en kort børsmelding sendt ut onsdag morgen.

Hughes giftet seg med BG Group-styreleder Andrew Gould under BGs forhandlinger med Shell, ifølge Dagens Næringsliv.

Sunday Times kom først med nyheten om at Gould dagen før han giftet seg i Calgary i Canada, forhandlet fram det første utkastet til fusjonen mellom BG Group og Shell.

BG Group er en av Statoils konkurrenter, og ansatte selskapets konsernsjef Helge Lund som ny leder i fjor høst. Ifølge Statoil informerte Hughes selskapet om sitt forhold til Gould 1. juni i fjor. Hun ble valgt inn som styremedlem i Statoil 1. juli 2013.

Valgkomiteen i Statoil skal finne et nytt styremedlem. Bedriftsforsamlingen kan foreta et suppleringsvalg når valgkomiteens innstilling er klar. Olaug Svarva leder valgkomiteen i Statoil.