Bilde fra Subsea Valley

Svakere fra Aker Solutions

Kundene er forsiktige med pengebruken. Aker Solutions økte inntektene med 14 prosent i første kvartal i år i forhold til samme periode i fjor, mens resultatet før skatt falt 22 prosent for samme perioder. Inntektene i årets første periode var 8,5 milliarder, mot 7,5 milliarder kroner i fjor. Resultatet før skatt var 409 millioner mot … Continued

Kundene er forsiktige med pengebruken.

Aker Solutions økte inntektene med 14 prosent i første kvartal i år i forhold til samme periode i fjor, mens resultatet før skatt falt 22 prosent for samme perioder.

Inntektene i årets første periode var 8,5 milliarder, mot 7,5 milliarder kroner i fjor. Resultatet før skatt var 409 millioner mot 521 millioner kroner fra første kvartal 2014.

-> Les også: Styrket ut av motgangstiden

Før renter, skatt, avskrivninger og amortisering (EBITDA) var resultatet 591 millioner kroner, mot 666 millioner kroner for første kvartal i fjor.

Ifølge anslag innhentet av SME Direkt/TDN Finans var det ventet en EBITDA på 661 millioner kroner

Selskapet melder at resultatene blant annet er påvirket av en treg start på året for undervannstjenester, spesielt i Nordsjøen.

Markedene fortsetter å være utfordrende ettersom mange av våre store kunder er forsiktige med pengebruken. Likevel sørger vår sunn ordrereserve for at vi beholder vår sterke posisjon i en usikker tid. Vi har hatt god fremgang på større prosjekter og dratt nytte av forbedringsprogrammer på tvers av virksomheten, sier konsernsjef Luis Araujo.