Kraftig fall i resultatet

Tjener ikke lenger like mye. Statoil hadde et justert driftsresultat etter skatt på 7 milliarder kroner i første kvartal, sammenlignet med 15,8 milliarder kroner i samme periode i fjor. Kvartalsresultatet er betydelig påvirket av nedskrivninger. Justert driftsresultat og kontantstrøm ble påvirket av lavere priser. Vi fortsetter å levere god underliggende drift og vi oppnådde solide … Continued

Tjener ikke lenger like mye.

Statoil hadde et justert driftsresultat etter skatt på 7 milliarder kroner i første kvartal, sammenlignet med 15,8 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Kvartalsresultatet er betydelig påvirket av nedskrivninger. Justert driftsresultat og kontantstrøm ble påvirket av lavere priser. Vi fortsetter å levere god underliggende drift og vi oppnådde solide resultater innen markedsføring og trading, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Nedskrivningene av eiendeler på til sammen 46,1 milliarder kroner knytter seg i all hovedsak til ukonvensjonelle landbaserte eiendeler i USA. «Nedskrivningene er en følge av en justering av selskapets langsiktige økonomiske planforutsetninger», heter det i en børsmelding fra Statoil.