Bilde fra Statoil på Fornebu

Statoil selger for 14,7 mrd.

Aserbajdsjan spiller fortsatt viktig rolle. Statoil selger sine andeler knyttet til produksjonen i feltet Shah Deniz i Aserbajdsjan for 14,7 milliarder kroner til malaysiske Petronas. Avtalen har en verdi på 2,25 milliarder dollar, opplyser selskapet i en børsmelding mandag. Shah Deniz-feltet ble funnet i 1999. Det ligger i dypvannsområdet av Det kaspiske hav. Feltet produserer … Continued

Aserbajdsjan spiller fortsatt viktig rolle.

Statoil selger sine andeler knyttet til produksjonen i feltet Shah Deniz i Aserbajdsjan for 14,7 milliarder kroner til malaysiske Petronas.

Avtalen har en verdi på 2,25 milliarder dollar, opplyser selskapet i en børsmelding mandag.

Shah Deniz-feltet ble funnet i 1999. Det ligger i dypvannsområdet av Det kaspiske hav. Feltet produserer gass og kondensat tilsvarende omkring 225.000 fat oljeekvivalenter per dag. I salget inngår også eierandeler knyttet til Sør-Kaukasus-rørledningen.

Statoil har skapt betydelig verdi ved å delta i utviklingen av dette feltet gjennom årene og er fornøyd med å ha inngått denne avtalen med Petronas, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt i Statoil.

Opprinnelig hadde Statoil en andel på 25,5 prosent i Shah Deniz, der BP er operatør. I fjor solgte selskapet 10 prosent til BP (3,3 prosent) og aserbajdsjanske SOCAR (6,7 prosent). Salgsprisen for andelen i fjor endte på 9 milliarder kroner.

Etter salget satser vi videre på virksomheten vår i Aserbajdsjan, som fortsatt spiller en viktig rolle i Statoils internasjonale portefølje, sier Bacher.