Spesiell situasjon på norsk sokkel

Hvor er AGR om tre år? Vi ser at aktiviteten på norsk sokkel bremses, og det vil påvirke oss, forteller Åge Landro, CEO i AGR. Når det er sagt, så har vi høy aktivitet for tiden. 2014 blir bra, men vi er forberedt på tøffere tak i 2015. I sommer ble selskapet solgt til Silverfleet Capital for … Continued

Hvor er AGR om tre år?

Vi ser at aktiviteten på norsk sokkel bremses, og det vil påvirke oss, forteller Åge Landro, CEO i AGR. Når det er sagt, så har vi høy aktivitet for tiden. 2014 blir bra, men vi er forberedt på tøffere tak i 2015.

I sommer ble selskapet solgt til Silverfleet Capital for NOK 1.6 mrd.

Planen sammen med Silverfleet Capital var å styrke selskapet med komplimentære tjenester, samt en videre geografisk ekspansjon. Etter sommeren har oljeprisen falt med 27 % siden begynnelsen av juli, og det må vi selvsagt ta med i betraktning.

Vi vil sitte litt på gjerdet og se hvordan markedet utvikler seg og ta aksjoner i forhold til det. Vi har det ikke travelt.

Silverfleet Capital har en typisk horisont på 3 til 5 år. De har en total horisont på 10 år.

Det er naturlig at horisonten i dette tilfellet blir på omkring 5 år.

Landro forteller at situasjonen med kostnadskutt og effektivisering på norsk sokkel er spesiell.

Ute i verden har det vært mer konkurranse og mer kostnadsfokus enn det vi har hatt i Norge. Sånn sett så er skiftet større i Norge enn det vi ser ute i verden.

Til tross for et utfordrende market ser Landro lyst på fremtiden.

Om tre år så er AGR fortsatt fokusert innen boring og brønn. Vi vil være et mer diversifisert selskap. For noen få år siden fokuserte vi på leteboring. I dag jobber vi gjennom verdikjeden, og i fremtiden vil vi bygge videre på dette.

I tillegg vil vi få se et ytterligere internasjonalisert AGR.