Bilde av penger.

Oppsving på børsen

Hovedindeksen endte på 558,21 poeng. Til tross for fall for Statoil og Seadrill gikk det oppover på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte på 558,21 poeng – opp 0,49 prosent. Med unntak av en liten tur på minussiden rundt lunsjtider holdt indeksen seg i pluss gjennom dagen. Den siste uka har imidlertid nedgangen vært 4,5 prosent, … Continued

Hovedindeksen endte på 558,21 poeng.

Til tross for fall for Statoil og Seadrill gikk det oppover på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte på 558,21 poeng – opp 0,49 prosent.

Med unntak av en liten tur på minussiden rundt lunsjtider holdt indeksen seg i pluss gjennom dagen. Den siste uka har imidlertid nedgangen vært 4,5 prosent, mens månedsfallet har vært drøyt 9 prosent.

Tirsdag var Statoil som vanlig den mest omsatte aksjen. Nyheten om at selskapet har gjort et nytt gassfunn utenfor kysten av Tanzania hindret imidlertid ikke kursen å falle 1,7 prosent. Også riggselskapet Seadrill falt, med 2,1 prosent. Det skjedde samme dag som det ble kjent at investeringsbanken Morgan Stanley selger seg ned i det John Fredriksen-kontrollerte selskapet.

Laksegiganten Marine Harvest – også det en del av Fredriksen-sfæren – står for dagens mest markante oppgang, med 4,6 prosent. Selskapet varslet i en børsmelding at det kommer til å tjene gode penger i et krevende kvartal.

Oppover går det også for DNB (+0,4), Norsk Hydro (+3,1), Telenor (+0,7) og Subsea (+1,3).

Også ute i Europa gikk det oppover tirsdag. I London gikk FTSE 100-indeksen opp 0,4 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris og DAX-indeksen i Frankfurt begge økte 0,2 prosent.

Oljeprisene fortsetter fallet. Nordsjøolje ble tirsdag ettermiddag omsatt for 86,80 dollar fatet, mens tilsvarende mengde amerikansk lettolje var priset til 84,11 dollar.