Oljeprisen synker før OPEC-møte

Stadig flere tviler. Oljeprisen fortsetter å synke i forkant av det viktige OPEC-møtet torsdag. Flere OPEC-kilder mener oljekartellet ikke kommer til å kutte produksjonen for å stanse prisfallet. Prisen på nordsjøolje falt med 47 cent til 77,28 dollar fatet torsdag formiddag lokal tid i Asia. Amerikansk lettolje ble omsatt for 73 dollar fatet. Oljeproduserende land … Continued

Stadig flere tviler.

Oljeprisen fortsetter å synke i forkant av det viktige OPEC-møtet torsdag. Flere OPEC-kilder mener oljekartellet ikke kommer til å kutte produksjonen for å stanse prisfallet.

Prisen på nordsjøolje falt med 47 cent til 77,28 dollar fatet torsdag formiddag lokal tid i Asia. Amerikansk lettolje ble omsatt for 73 dollar fatet.

Oljeproduserende land og investorer over hele verden vil følge OPEC-møtet i Wien med argusøyne. Men stadig flere tviler på om kartellet vil ta grep for å løfte prisene.

Hvis OPEC senker produksjonsgrensen, vil de overlate større markedsandeler til produsenter av skiferolje. Det er ikke i OPEC-landenes interesse på lengre sikt, sier Fawad Razaqzada fra selskapet Forex.com.

Til sammen fire OPEC-kilder sa onsdag til nyhetsbyrået Reuters at oljekartellet neppe kommer til å avtale kutt i produksjonen på møtet i Wien.