Bilde av fat

Oljeprisen fortsetter å falle

26 % ned siden juni. Prisen på nordsjøolje stupte tirsdag til litt over 85 dollar fatet. Nedgangen var den største på to år. Ved handledagens slutt var prisen falt til 85.04 dollar, et fall på over 4 dollar fatet siden dagen før. Også amerikansk lettolje falt med 3,90 dollar til 81.84 dollar per fat. På grunn … Continued

26 % ned siden juni.

Prisen på nordsjøolje stupte tirsdag til litt over 85 dollar fatet. Nedgangen var den største på to år.

Ved handledagens slutt var prisen falt til 85.04 dollar, et fall på over 4 dollar fatet siden dagen før. Også amerikansk lettolje falt med 3,90 dollar til 81.84 dollar per fat.

På grunn av svakere etterspørsel som følge av de globale økonomiske problemene og stadig økende produksjon av amerikansk skiferolje har oljeprisen falt 26 prosent siden juni.

Det kraftige fallet tirsdag skyldtes nye prognoser om svekket oljeforbruk, nye store funn av skiferolje i USA og motviljen i OPEC mot å redusere produksjonen for å holde prisene oppe.

Saudi-Arabia har gjort det klart de er mest fokusert på å beholde sin markedsandel, og at de godt kan leve med en lavere pris. Heller ikke Iran eller Kuwait mener det er nødvendig å kutte i produksjonen.

[Annonse]