Oljen flyter fortsatt i markedet

Oljeprisen ned fem prosent mandag kveld. Oljeprisen falt rundt 5 prosent mandag på grunn av bekymring for fortsatt stort overskudd av olje på markedet. Nordsjøolje sank med 2,79 dollar til 49,86 dollar fatet, mens amerikansk lettolje falt med 2,53 dollar til 47,10 dollar per fat. Mandagen åpnet med en viss prisoppgang etter at en OPEC-rapport … Continued

Oljeprisen ned fem prosent mandag kveld.

Oljeprisen falt rundt 5 prosent mandag på grunn av bekymring for fortsatt stort overskudd av olje på markedet.

Nordsjøolje sank med 2,79 dollar til 49,86 dollar fatet, mens amerikansk lettolje falt med 2,53 dollar til 47,10 dollar per fat.

Mandagen åpnet med en viss prisoppgang etter at en OPEC-rapport meldte om kutt i oljeproduksjonen i land som ikke er med i OPEC. Ifølge rapporten var faktorene som har presset prisen ned, i ferd med å bedre seg.

Nytt fall

Men ganske snart snudde trenden og prisene falt. Det skyldtes til dels at flere aktører realiserte gevinsten etter at prisene på amerikansk olje steg 9 prosent i forrige uke.

I tillegg mener analytikerne at det store overskuddet av olje på markedet vil vedvare. OPECs produksjon fortsetter å være langt høyere enn etterspørselen og steg ytterligere i september, ifølge OPECs egne tall.

Etter et markant fall i oljeprisene mandag kveld, og et foreløpig bunnpunkt i 21-tiden på kvelden, krøp pilene litt oppover igjen, skriver E24.