Oljebransjen lærer prosjektstyring

Vil gi økt konkurranseevne Målsetningen er å unngå overskridelsesprosjekter, forteller Ragnar Ek, Director Oil & Gas på Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse. Norsk industri har over tid tapt konkurranseevne. I et videointervju tidligere i høst fortalte Torger Reve, Professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI følgende: Norge er spesielt når det gjelder offshoreindustrien, fordi vi har … Continued

Vil gi økt konkurranseevne

Målsetningen er å unngå overskridelsesprosjekter, forteller Ragnar Ek, Director Oil & Gas på Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse.

Norsk industri har over tid tapt konkurranseevne. I et videointervju tidligere i høst fortalte Torger Reve, Professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI følgende:

Norge er spesielt når det gjelder offshoreindustrien, fordi vi har alle aktørene i verdikjeden tilstede i Norge, forteller Torger Reve.

Når alle er tilstede, og vi har en kraftig rivalisering og også et samarbeid mellom disse, så får vi en konkurransekraft som gjør at vi hevder oss internasjonalt.

Samtidig har mange store prosjekter i det siste forsvunnet til Asia.

Norsk konkurransekraft har blitt noe svekket. På kostnad har vi blitt dyre. Det som er alvorlig for norsk industri, er hvis også alle engineeringskontraktene og underleverandørkontraktene forsvinner til Asia. Her må vi sørge for å klare å vinne noen av de store kontraktene, samt at vi ikke må miste kunnskapstyngdepunktet.

Konjunkturrapporten gir et detaljert bilde av dette. I et intervju med enerWE.no i februar 2014 oppsummerer Runar Rugtvedt, Bransjesjef i Norsk Industri viktige momenter for norske leverandører i olje- og gassbransjen.

Et av verktøyene for å øke konkurranseevnen til norsk industri er å gi et felles kompetanseløft innen prosjektledelse. Norsk Industri har inngått en samarbeid med Metier på dette området. Dette forteller Ragnar Ek mer om i sitt foredrag på Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse. Videoen øverst i artikkelen viser hele foredraget.