Nytt overslag: 45 mrd.

Bekrefter Goliat-utsettelse. Dagen etter at Goliat-plattformen etter planen skulle forlate verftet i Sør-Korea bekrefter ENI at Goliat-utbyggingen blir ytterligere forsinket. Det har lenge vært klart at ENI ikke ville komme i mål med å realisere den første oljeutbyggingen i Barentshavet etter tidsplanen. Den flytende plattformen (FPSO) som skal settes inn på Goliat, er ikke ferdigstilt … Continued

Bekrefter Goliat-utsettelse.

Dagen etter at Goliat-plattformen etter planen skulle forlate verftet i Sør-Korea bekrefter ENI at Goliat-utbyggingen blir ytterligere forsinket.

Det har lenge vært klart at ENI ikke ville komme i mål med å realisere den første oljeutbyggingen i Barentshavet etter tidsplanen. Den flytende plattformen (FPSO) som skal settes inn på Goliat, er ikke ferdigstilt på Hunday-verftet i Ulsan.

Etter et lisensmøte fredag bekrefter ENI Norge at plattformen nå skal ferdigstilles helt før den slepes til Barentshavet. Målet nå er produksjonsstart i «midten av 2015», heter det.

Lisenspartnerne ENI og Statoil har dermed forkastet planen om å la plattformen forlate Sør-Korea i slutten av juni i år for å klargjøre den i løpet av fjerde kvartal. Operatøren ENI sier i en pressemelding at det nye kostnadsanslaget for utbyggingen nå lyder på 45 milliarder kroner.

©NTB