Bilde av kleshenger

Ny kuttrunde i Statoil

Nå må ingeniørene gå. Statoil skal nedbemanne og selskapet skal kutte inntil 20 prosent innenfor det tekniske området, der det jobber 12.000 ingeniører. Det kan bety at 2.400 Statoil-ansatte må finne seg noe annet å gjøre. Kuttforslagene legges fram i mai, skriver Dagens Næringsliv. I løpet av det siste året har Statoil vært gjennom en … Continued

Nå må ingeniørene gå.

Statoil skal nedbemanne og selskapet skal kutte inntil 20 prosent innenfor det tekniske området, der det jobber 12.000 ingeniører. Det kan bety at 2.400 Statoil-ansatte må finne seg noe annet å gjøre.

Kuttforslagene legges fram i mai, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av det siste året har Statoil vært gjennom en kraftig nedbemanningsprosess og 1.950 ansatte har måttet finne seg noe annet å gjøre. Nå står imidlertid Statoil overfor det som kan bli en like stor og i verste fall større nedbemanning.

I løpet av den neste måneden skal flere ekspertgrupper legge fram sine analyser av en prosess som ble satt i gang i fjor høst. Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil bekrefter at selskapet er i sluttfasen med arbeidet.

Arbeidet pågår nå med full kraft. Realiteten av denne prosessen vil en ikke få klarhet om før engang nærmere sommeren, sier Lindbæk jr.

Hovedtillitsvalgt i ingeniørorganisasjonen NITO og ansattrepresentant i Statoil-styret, Stig Lægreid, bekrefter at selskapet nå ser på inntil 20 prosent kutt innenfor det tekniske området, som blant annet sysselsetter 12.000 ingeniører.

Lægreid håper at Statoil skal klare å unngå en ny runde der opp mot 2.000 ansatte må gå.

Men at det får personellmessige konsekvenser for Statoils ingeniører er sannsynlig, sier Lægreid – uten å kunne tallfeste det noe nærmere.