Norsk sokkel kan bli mindre attraktiv

Norsk olje og gass roper varsko. Norsk sokkel er satt under et obs-varsel som følge av politiske beslutninger som har skapt usikkerhet for petroleumsindustrien. Det er hovedkonklusjonen i en ny internasjonal rapport utarbeidet av analyseselskapet IHS. Jeg skjønner godt at det er stor interesse for rapporten, forteller Gro Brækken, Administrerende Direktør i Norsk olje og … Continued

Norsk olje og gass roper varsko.

Norsk sokkel er satt under et obs-varsel som følge av politiske beslutninger som har skapt usikkerhet for petroleumsindustrien. Det er hovedkonklusjonen i en ny internasjonal rapport utarbeidet av analyseselskapet IHS.

Jeg skjønner godt at det er stor interesse for rapporten, forteller Gro Brækken, Administrerende Direktør i Norsk olje og gass til enerWE.no.

Det er sjelden vi innhenter en slik rapport med tall og analyser om hvordan Norge blir sett på av verden rundt.

Brækken understreker at norsk sokkel fremdeles er konkurransedyktig, men at den vil fremstå som mindre attraktiv dersom politikerne fortsetter med tiltak som skatteøkninger og elektrifiseringskrav.

Erling Kvadsheim, Direktør for næringspolitikk i Norsk olje og gass, understreker alvoret.

Worst case vil være at oljeselskapene vil vurdere å gå andre steder med sine investeringer, sier Erling Kvadsheim til enerWE.no.

Dersom det blir sett på som mer attraktivt å bygge ut oljefelt andre steder enn på norsk sokkel, så vil dette umiddelbart gå ut over arbeidsplasser i Norge.

Rasmus Hansson, Stortingsrepresentant fra MDG er av en helt annen oppfatning.

Worst case er at oljeselskapene ikke trekker seg ut av norsk sokkel, sier Hansson til enerWE.no.

Kvadsheim avslutter med en oppfordring til politikere og næringsliv. Oppfordringen kan du se i videoreportasjen øverst i artikkelen.