Nøkkelen til bedre prosjekter

Tenke nytt i måten vi samhandler på. Trond Winther er direktør i Deloitte. På Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse delte han sine erfaringer med prosjektstyring. Hvis jeg skal trekke frem et spesielt aspekt som jeg mener vi må fokusere mer på, så er det front-end loading. På godt norsk, du må vite hva du begir deg … Continued

Tenke nytt i måten vi samhandler på.

Trond Winther er direktør i Deloitte. På Oljeindustriens Økonomi- og Finanskonferanse delte han sine erfaringer med prosjektstyring.

Hvis jeg skal trekke frem et spesielt aspekt som jeg mener vi må fokusere mer på, så er det front-end loading. På godt norsk, du må vite hva du begir deg ut på.

Det innebærer at du må være tydelig på hvilken modningsgrad du skal ha når du skal ta de rette beslutningene. Du må være ærlig på om du har det underlaget, og så må du ha disiplin til å kunne si nei, vi må vite mer, istedenfor å gå videre dersom du føler det er riktig.

Winther mener en hovedforutsetning for profitt i prosjektene er å vite om man i utgangspunktet er i stand til å velge de rette prosjektene.

Deretter må du være i stand til å vinne prosjektene og levere verdien av disse.

Han peker på følgende hovedingredienser:

  • Du må ha dyp innsikt i hva du begir deg ut på
  • Du må kjenne verdidriverne til de ulike partnerne som du er sammen med i verdikjeden
  • Du må vite hvordan du kan samhandle med partnerne for å levere verdi

Man kan optimalisere løsninger innen et segment eller selskap, men for å få ut hele potensialet i et prosjekt så må man møtes med blanke ark og fargestifter, og tørre å tenke nytt med måten man skrur sammen businessen på og måten man samhandler på.