Statkraft rammes av billig kraft

Bunnlinjen faller i andre kvartal. I 2. kvartal 2015 fikk Statkraft et nettoresultat på minus 2,04 milliarder kroner, det skriver Hegnar. En svak krone og lave kraftpriser førte til et fall på bunnlinjen til Statkraft i andre kvartal. Driftsresultatet er imidlertid solid, det melder selskapet. Bunnlinjen skyldes billig kraft Statkrafts resultat etter skatt var på -2,04 milliarder, en … Continued

Bunnlinjen faller i andre kvartal.

I 2. kvartal 2015 fikk Statkraft et nettoresultat på minus 2,04 milliarder kroner, det skriver HegnarEn svak krone og lave kraftpriser førte til et fall på bunnlinjen til Statkraft i andre kvartal. Driftsresultatet er imidlertid solid, det melder selskapet.

Bunnlinjen skyldes billig kraft

Statkrafts resultat etter skatt var på -2,04 milliarder, en nedgang på 2,08 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.
Fallet på bunnlinjen skyldes ifølge selskapet selv lavere langsiktige prisforventninger og negative valutaeffekter, det melder NTB.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen bekrefter at driftsresultatet skyldes billig kraft.

Det underliggende driftsresultatet er solid i lys av markedsutviklingen, men lavere kraftpriser fremover har medført nedskrivninger.

Statkraft melder at nedskrivningene innebar verdien på vindkraftaktiva i Sverige med 1,82 milliarder kroner og vannkraftaktiva i India med 384 millioner kroner. Resultat før skatt ble dermed på minus 2,33 milliarder kroner, mot et positivt resultat på 550 millioner kroner på samme forrige år.

Nordiske kraftpriser var i snitt 20,7 EUR/MWh som er 19 prosent lavere enn tilsvarende kvartal i fjor. Lavere priser ble motvirket av høyere produksjon, økt bidrag fra markedsoperasjoner i Norden og internasjonal vannkraft, skriver selskapet i en melding.

Nøkkeltall fra Statkraft AS’ resultatregnskap for andre kvartal 2015 (Tall fra 2. kvartal, 2014 i parentes)

* Driftsinntekter: 10,86 milliarder kroner (9,57 milliarder kroner)
* Driftsresultat (EBIT): 1,85 milliarder kroner (1,76 milliarder kroner)
* Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA): 2,63 milliarder kroner (2,53 milliarder kroner)
* Resultat etter skatt: -2,04 milliarder kroner (38 millioner kroner)

(Nøkkeltall fra NTB)

Se kvartaltallene her.

Se Statkrafts presentasjon her.