Lundin tjener mindre

…men lover mer. Det svenske oljeselskapet Lundin fikk i årets andre kvartal et resultat før skatt på 430 millioner kroner, opp fra 195 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Men selskapet produserer og tjener mindre enn før. Oljeproduksjonen falt fra fjorårets andre kvartal til årets andre kvartal med 7.300 fat per dag til 27.500 … Continued

…men lover mer.

Det svenske oljeselskapet Lundin fikk i årets andre kvartal et resultat før skatt på 430 millioner kroner, opp fra 195 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Men selskapet produserer og tjener mindre enn før.

Oljeproduksjonen falt fra fjorårets andre kvartal til årets andre kvartal med 7.300 fat per dag til 27.500 fat oljeekvivalenter. Driftsresultatet utviklet seg tilsvarende og falt fra 1524 millioner kroner til 1.075 millioner kroner.

Lundin-sjef Ashley Heppenstall velger å se framover. Han trekker særlig fram produksjonen i Norge.

Der kan vi uten tvil påstå at vi har vært det ledende leteselskapet og med et antall funn, blant annet Edvard Grieg og Johan Sverdrup. Vi har nå kommet mye lengre i arbeidet med å sette disse funnene i produksjon. Det vil føre til at vi neste år skal kunne vise betydelig produksjonsvekst, økte inntekter og lønnsomhet, sier Heppenstall.

Lundin regner med å kunne produsere 50.000 fat oljeekvivalenter i snitt per dag neste år, og 75.000 fat daglig ved utgangen av neste år. Selskapets videre satsing kommer til å skje i Norge og Malaysia, opplyste Heppenstall onsdag, samme dag som Lundin meldte at det har startet prøveboring på Alta-strukturen nær Gohta i Barentshavet.

©NTB