Kværner rett til værs

Steg nesten 10 %. Kværner vurderer «nye industrielle partnerskap eller endringer i eierstruktur». Det er et signal som sendte industriaksjen rett til vært onsdag formiddag. Markedet reagerte svært positivt på det som tolkes som et varsel om et mulig fremtidig salg. Kværner-aksjen steg med nesten 10 prosent etter at Oslo Børs åpnet onsdag. Børsmeldingen fra … Continued

Steg nesten 10 %.

Kværner vurderer «nye industrielle partnerskap eller endringer i eierstruktur». Det er et signal som sendte industriaksjen rett til vært onsdag formiddag.
Markedet reagerte svært positivt på det som tolkes som et varsel om et mulig fremtidig salg. Kværner-aksjen steg med nesten 10 prosent etter at Oslo Børs åpnet onsdag.

Børsmeldingen fra det Røkke-kontrollerte selskapet er en erklæring fra styret om at det er «fornøyd med hvordan Kværner har bygget en sterk posisjon som en konkurransedyktig leverandør med bred anerkjennelse for å levere krevende olje og gass prosjekter av høy kvalitet».

Selskapet har levert slike løsninger i nesten 50 år. Styret sier også det er fornøyd med at selskapet har etablert en mer strømlinjeformet verdikjede.

Vi vil øke aksjonærverdier og de industrielle mulighetene for å sikre fremtidig vekst for selskapet», konkluderer styreleder Leif-Arne Langøy og legger til at eventuelle «vesentlige endringer» i strategi, forretningsmodell eller eierforhold vil bli presentert for «de relevante selskapsorganer».

©NTB