Bilde av Spetalen

Kjøper REC Solar ASA for over 4 mrd.

En god match. Styret i REC Solar ASA anbefaler sine aksjonærer å godta Bluestar Elkems bud på over 4,3 milliarder kroner for alle aksjene i REC Solar ASA. Et enstemmig styre anbefaler salg av REC Solar ASA, og storaksjonærene Øystein Stray Spetalen og Jan Christian Opsahl har anbefalt budet og allerede avtalt – på visse … Continued

En god match.

Styret i REC Solar ASA anbefaler sine aksjonærer å godta Bluestar Elkems bud på over 4,3 milliarder kroner for alle aksjene i REC Solar ASA.

Et enstemmig styre anbefaler salg av REC Solar ASA, og storaksjonærene Øystein Stray Spetalen og Jan Christian Opsahl har anbefalt budet og allerede avtalt – på visse vilkår – å selge sine aksjer til kinesiske Bluestar Elkem, skriver Dagens Næringsliv.

Prisen per aksje oppgis i børsmeldingen til å være 108,50 kroner, noe som gir en totalsum på 4,34 milliarder kroner. Oppkjøpet førte til at REC Solar ASAsteg kraftig opp på Oslo Børs. Ved stengetid var aksjen opp 10,6 prosent, men prisen lå fortsatt fem kroner under budet fra Bluestar Elkem.

På en pressekonferanse mandag ettermiddag sa styreleder Ole Enger at man må tenke langsiktig for å være blant vinnerne i energiindustrien.

Det er veldig viktig for oss å virkelig forstå hva som kreves for å utvikle selskapet videre i en tøff industri med store muligheter, sier Enger ifølge E24.

Han omtaler Elkem som en «god match» og sier det er «åpenbart» at de kom med det høyeste budet.

Salget skal godkjennes av en ekstraordinær generalforsamling senest 16. januar neste år.