Bilde av Rannestad og Knutsen

Investerer i startups

Penger søker gründer. Ipark AS er en inkubator for tidligfase selskaper og startups. Vi har 5 kjerneområder, forteller Arne Hansson Rannestad, Head of Consulting i Ipark AS. Rannestad forteller at de jobber med olje- og gass, IKT, mat og natur, helse og kulturnæring. Exit på mellom 3- og 5 år Ipark evaluerer årlig 200-300 ideer … Continued

Penger søker gründer.

Ipark AS er en inkubator for tidligfase selskaper og startups.

Vi har 5 kjerneområder, forteller Arne Hansson Rannestad, Head of Consulting i Ipark AS.

Rannestad forteller at de jobber med olje- og gass, IKT, mat og natur, helse og kulturnæring.

Exit på mellom 3- og 5 år
Ipark evaluerer årlig 200-300 ideer hvorav ca. 10% tas opp i Iparks to-årige inkubatorløp.

Forretningsideen er å investere i og utvikle startups med sikte på EXIT etter 3-5 år, forteller Rannestad. Kapitalen reinvesteres i nye selskaper. Ipark eies av Statoil (10%), og har for øvrig offentlige eiere.

Har tilgang til nettverk
Ipark hjelper tidligfase selskaper med å akselerere kommersialiseringsprosessen, blant annet gjennom omfattende nettverk til potensielle kunder og kapitalmiljøer/investorer.

Penger søker gründer
Ipark Nutek er en arena for mennesker som brenner for gründervirksomhet og datateknologi.

I september ønsker vi å samle hele spekteret av stakeholders, fra unge gründere til gamle penger, fra studenter til fast ansatte, forteller Gry Isabel Sannes-Knutsen, Manager, Arts & Business Incubator i Ipark as.

Tre deler

Programmet består av tre deler.

Vi kombinerer foredrag, Startup Pitch-konkurranse og Hardwarethon, forteller hun.

Målet med foredragene er at deltagerne skal bli inspirert og få nye perspektiver.

Startup Pitch er en konkurranse for etablerte startups med et pilotprodukt. Med Startup Pitch håper vi å tiltrekke noen av landets mest spennende startups med «disruptive» teknologi.

Hardwarethon er en konkurranse for utvikling av nye hardware og software-konsepter i løpet av en begrenset periode. Hardwarethon er noe vi ønsker å gjennomføre for å styrke det norske maker space-miljøet.

Ønsker å styrke den norske gründerkulturen

Vi ønsker å styrke den norske gründerkulturen fordi vi mener at et høyt innovasjonsnivå er avgjørende for norsk konkurransekraft i fremtiden, forteller hun.

Vi tenker at IKT og datateknologi vil være særdeles viktig for fremtiden og at det er en sektor med høyt verdiskapingspotensial.

Hvem kan delta i konkurransen?

Til Startup Pitch inviterer vi 2-3 år gamle startups med et pilotprodukt, forteller hun.

Til Hardwarethon inviterer vi personer som enten har som hobby eller jobb å «mekke» hardware og software.

Men alle kan komme på eventet.

Til eventet for øvrig inviterer vi alle som har en interesse for eller er nysgjerrige på gründervirksomhet og digital teknologi, avslutter hun.