Investerer 117 mrd.

Slik sikres velferden. Utbyggingsplanene for Johan Sverdrup er en etterlengtet og nødvendig vitamininnsprøytning i en tid med usikkerhet i og lavere aktivitet i oljenæringa, mener Høyre. Dette er en stor dag for Norge. Utbyggingen av Johan Sverdrup er det største industriprosjektet i moderne norsk industrihistorie, sier Høyres petroleumspolitiske talskvinne Tina Bru. Hun viser til at … Continued

Slik sikres velferden.

Utbyggingsplanene for Johan Sverdrup er en etterlengtet og nødvendig vitamininnsprøytning i en tid med usikkerhet i og lavere aktivitet i oljenæringa, mener Høyre.

Dette er en stor dag for Norge. Utbyggingen av Johan Sverdrup er det største industriprosjektet i moderne norsk industrihistorie, sier Høyres petroleumspolitiske talskvinne Tina Bru.

Hun viser til at investeringene til første byggetrinn er på 117 milliarder kroner, og antatt å skape 51.000 årsverk nasjonalt.

Regjeringens beregninger viser at feltet kan gi inntekter på svimlende 1350 milliarder kroner tilbake til storsamfunnet over sin levetid på 50 år. Johan Sverdrup vil bidra til å sikre fremtidens velferd i Norge, sier Tina Bru.