Bilde av Erna Solberg

Høyre er blitt mer fleksible

Kan bruke mer oljepenger. LOs sjeføkonom Stein Reegård mener Høyre er blitt mer fleksible i sitt syn på handlingsregelen, etter at partiet inngikk regjeringssamarbeid med Frp. Høyres retorikk om oljepengebruken er blitt mer lik den Frp benyttet i valgkampen: At vi i statsbudsjettet og i debatten om handlingsregelen må skille mellom forbruk og investeringer, sier … Continued

Kan bruke mer oljepenger.

LOs sjeføkonom Stein Reegård mener Høyre er blitt mer fleksible i sitt syn på handlingsregelen, etter at partiet inngikk regjeringssamarbeid med Frp.

Høyres retorikk om oljepengebruken er blitt mer lik den Frp benyttet i valgkampen: At vi i statsbudsjettet og i debatten om handlingsregelen må skille mellom forbruk og investeringer, sier Reegård til Dagens Næringsliv.

Han viser blant annet til at statsminister Erna Solberg (H) nylig skrev at «like viktig som nivået på oljepengebruken, er hva vi faktisk bruker pengene til».

Jeg får et inntrykk av at Solberg mener hun kan bruke mer oljepenger fordi en større andel går til det hun kaller vekstfremmende, som samferdsel, kunnskap og skatteletter, sier Reegård.

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten kaller uttalelsen for en avsporing.

Vi må omstille oss når aktiviteten i olje- og gassektoren synker. Da er det nødvendig med investeringer som stimulerer til investeringer i fastlandsøkonomien, sier han til avisen.