Gode tall fra Kongsberg

Tregere marked for Kongsberg Oil & Gas Technologies. KONGSBERG rapporterer 3. kvartal driftsinntekter på MNOK 3.991 og EBITDA på MNOK 614, noe som resulterer i en EBITDA-margin på 15,4 prosent. Det skriver selskapet i en pressemelding. Konsernet som helhet har hatt en sterk Q3, med omsetningsvekst og gode marginer. Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence Systems, til … Continued

Tregere marked for Kongsberg Oil & Gas Technologies.

KONGSBERG rapporterer 3. kvartal driftsinntekter på MNOK 3.991 og EBITDA på MNOK 614, noe som resulterer i en EBITDA-margin på 15,4 prosent. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Konsernet som helhet har hatt en sterk Q3, med omsetningsvekst og gode marginer. Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence Systems, til sammen mer enn 80 prosent av konsernets inntekter, rapporterer nok et kvartal med gode resultater. Kollektivt, konsernet har en meget sterk ordrereserve og det er betydelige muligheter foran oss, kommenterer konsernsjef Walter Qvam.

Sterk vekst for Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence Systems

Kongsberg Maritime hadde driftsinntekter totalt MNOK 2.433 i tredje kvartal, med en EBITDA på MNOK 459. Kongsberg Maritime har vekst i alle divisjoner.

Kongsberg Defence hadde driftsinntekter på MNOK 920 i Q3, med en EBITDA på MNOK 148, noe som resulterer i en rekordhøy EBITDA-margin på 16,1 prosent.

Kongsberg Protech Systems hadde driftsinntekter på MNOK 360 og EBITDA på MNOK -6 (MNOK 66) i Q3.

Kongsberg Oil & Gas Technologies rapporterer Q3 driftsinntekter på MNOK 271, med en EBITDA på MNOK 15.

Resultatene i Kongsberg Oil & Gas Technologies og Kongsberg Protech Systems er ikke tilfredsstillende. Begge disse forretningsområdene opplevde reduserte inntekter. Kongsberg Oil & Gas Technologies opplever et tregere marked enn spådd, noe som resulterer i utfordringer knyttet til kostnadene.

Kongsberg Protech Systems investerer betydelig i utvikling og markedsintroduksjon av det nye Medium Caliber Remote Weapon stasjonen der vi ser store muligheter, sier Qvam.