Ber Norge senke oljeproduksjon

Har sunket med 26 %. Den tiden er over da OPEC alene beslutter hvor mye olje som skal pumpes opp, og dermed bestemme oljeprisen, ifølge tidligere oljeministeren i Qatar, Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah. Oljeprisene er nå på sitt laveste nivå på over tre år. Torsdag 27. november er det et viktig møte for de tolv medlemmene i … Continued

Har sunket med 26 %.

Den tiden er over da OPEC alene beslutter hvor mye olje som skal pumpes opp, og dermed bestemme oljeprisen, ifølge tidligere oljeministeren i Qatar, Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah.

Oljeprisene er nå på sitt laveste nivå på over tre år.

Torsdag 27. november er det et viktig møte for de tolv medlemmene i Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC). Her skal det bestemmes hvor stor oljeproduksjonen skal være framover.

OPEC alene kan ikke lenger kontrollere markedet. Denne gangen må også Russland, Norge og Mexico bidra. OPEC kan kutte, men tilførselen fra ikke-medlemmer vil øke, og hva vil dette gjøre med markedet, sier Attiyah til nyhetsbyrået Bloomberg.

Mandag var det en forsiktig økning i oljeprisen. På asiabørsen ble det registrert en pris på 80,73 dollar for et fat nordsjøolje.

Bare de siste tre månedene har oljeprisen sunket med 26 prosent, og tidligere denne uken falt den til under 80 dollar fatet. I sommer lå den på 115 dollar.