Ah Deilig!

Oljeprisen stiger igjen. Oljeprisen steg igjen onsdag. Mange meglere regner ikke med at et prisnivå på under 60 dollar vil vare. De siste ukene har produsentene presset på for å få solgt unna oljen som produseres, men markedet synes å mene at situasjonen nå er i endring, melder nyhetsbyrået Reuters. Prisen på nordsjøolje for levering … Continued

Oljeprisen stiger igjen.

Oljeprisen steg igjen onsdag. Mange meglere regner ikke med at et prisnivå på under 60 dollar vil vare.

De siste ukene har produsentene presset på for å få solgt unna oljen som produseres, men markedet synes å mene at situasjonen nå er i endring, melder nyhetsbyrået Reuters.

Prisen på nordsjøolje for levering i februar økte rundt 2 prosent til rett over 61 dollar, mens amerikansk lettolje steg rundt 1 prosent til 56,50 dollar, etter å ha vært oppe i nesten 59 dollar i løpet av handledagen.

Da nye tall som viste vekst i de amerikanske oljereservene ikke førte til noe umiddelbart prisutslag, forsøkte mange å spekulere i et videre fall i kursene. Kjøperne tok imidlertid offensiven i markedet, og prisene endte motsatt vei.

Den plutselige oppgangen overrasket mange meglere og analytikere, og en rekke mulige årsaker ble nevnt, fra den noe mer stabile rubelkursen til USAs beslutning om å gjenoppta de diplomatiske forbindelsene med Cuba.