Bilde av penger.

0-oppgjør i Apply Leirvik

Nå må andre følge opp! For å sikre konkurransekraften har partene hos Apply Leirvik blitt enige om at mellomoppgjøret i 2015 er et 0-oppgjør. Det blir ikke lønnstillegg i år, skriver Norsk Industri i en pressemelding. Apply Leirvik er verdens ledende leverandør av offshore boligkvarter i aluminium. Hovedkontor og verft ligger på øya Stord i … Continued

Nå må andre følge opp!

For å sikre konkurransekraften har partene hos Apply Leirvik blitt enige om at mellomoppgjøret i 2015 er et 0-oppgjør. Det blir ikke lønnstillegg i år, skriver Norsk Industri i en pressemelding.

Apply Leirvik er verdens ledende leverandør av offshore boligkvarter i aluminium. Hovedkontor og verft ligger på øya Stord i Sunnhordland. Bedriften har levert de fleste boligkvarter til plattformene i Nordsjøen.

Nå er tilbud på boligkvarteret til Johan Sverdrup nylig levert inn, og for bedriften er denne kontrakten helt avgjørende. Tildeling skjer i starten av juni.

Det er i felles drøftingsmøter i forbindelse med tilbudsinnspurt for Sverdrupkontrakten at partene i Apply Leirvik er blitt enige om 0-oppgjør. Dette som ett av flere tiltak for å sikre konkurransedyktige rater i en sterk internasjonal konkurranse.

I følge leder for HR/HMS, Lene Holm Grasdal, gjelder avtale om 0-oppgjør alle ansatte i bedriften. Noe som betyr at det ikke blir gitt lønnstillegg i inneværende avtaleperiode 2015-16. Selskapet har slik fulgt oppfordringen og grunnlaget som ble lagt i de sentrale lønnsforhandlingene

Alt fokus i Apply Leirvik er nå rettet mot å gjøre oss konkurransedyktige og dermed sikre arbeidsplassene. Vi lever i en bransje som nå opplever store utfordringer, men samtidig har en unik kompetanse som er verdt å kjempe for, sier hun.

Andre må følge opp

John Arild Gravdal som er formann i Norsk Industri Bergen krets jobber også i HR i Apply Leirvik. Han deltar denne våren i en rekke informasjonsmøter hos ulike bedrifter.

Han sier det er avgjørende at andre bedrifter nå følger opp med 0-oppgjør, og at også underleverandørene forstår alvoret og kommer etter.