Valemon på plass

En 9750 tonn tung milepæl. Det tok to timer å få det 9.750 tunge dekket på plass på understellet på Valemon-feltet mandag. En milepæl, ifølge feltutvikleren. Løftene har vært planlagt i mer enn to år, og det er gjennomført grundige sikkerhetsvurderinger for alle faser av løfteoperasjonen, opplyser Statoil. Dette er en av de største milepælene … Continued

En 9750 tonn tung milepæl.

Det tok to timer å få det 9.750 tunge dekket på plass på understellet på Valemon-feltet mandag. En milepæl, ifølge feltutvikleren.

Løftene har vært planlagt i mer enn to år, og det er gjennomført grundige sikkerhetsvurderinger for alle faser av løfteoperasjonen, opplyser Statoil.

Dette er en av de største milepælene i prosjektet, den aller største er selvsagt oppstarten mot slutten av året, sier Bjørn Laastad, direktør for Valemon feltutvikling.

Valemon-dekket er bygget av Samsung Heavy Industries, og er det første plattformdekket Statoil har fått bygget i Sør-Korea.

Valemon er et gass- og kondensatfelt i Nordsjøen, som ligger mellom Kvitebjørn og Gullfaks Sør. Feltet ligger om lag 160 kilometer vest for Bergen. Alle brønnene skal etter planen være boret i 2017.

©NTB