Sier ja til olje i nord

Støre kritiseres for uklart budskap. Jonas Gahr Støre har vaklet fra det ene synspunktet til det andre i oljepolitikken, mener Venstre-nestleder Ola Elvestuen. Nå oppfordrer han Arbeiderpartiets nye leder om å ta tydelig stilling til et brennbart klimapolitisk spørsmål og si nei til oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Støre har en historisk mulighet til … Continued

Støre kritiseres for uklart budskap.

Jonas Gahr Støre har vaklet fra det ene synspunktet til det andre i oljepolitikken, mener Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

Nå oppfordrer han Arbeiderpartiets nye leder om å ta tydelig stilling til et brennbart klimapolitisk spørsmål og si nei til oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Støre har en historisk mulighet til å snu sitt eget parti og velge en annen og mer miljøvennlig linje enn den hans forgjenger valgte. Et Ap som går inn for varig vern av de sårbare havområdene vil være en god start på en ny grønn linje, sier Elvestuen til NTB.

Samme oppfordring har tidligere kommet fra SV-leder Audun Lysbakken, men ingen av dem får svaret de håper på.

Arbeiderpartiet har et landsmøtevedtak som åpner for konsekvensutredning. Jeg står på landsmøtets vedtak, sier Støre til NTB.

Han er kritisert for å være uklar når det gjelder rammevilkårene for norsk oljeindustri.

Signalene fra Støre om å la deler av oljen bli liggende eller ikke gjøre det, er sterkt forvirrende. Men dersom han inntar en annen holdning enn Stoltenberg om Lofoten, Vesterålen og Senja, vil det være en endring av faktisk politikk, ikke bare tom retorikk som vi har sett hittil, sier Elvestuen.

©NTB