Regjeringen leverer ikke

Ønsket mer langsiktighet. Bransjeforeningen Norsk olje og gass mener regjeringen avviker fra sin egen regjeringsplattform i det nye budsjettforslaget. Regjeringserklæringen lover forslag som gir nye muligheter for økt utvinning. Her leverer ikke regjeringen i statsbudsjettet for 2015, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Gro Brækken. Brækken mener at det viktigste for petroleumsbransjen er … Continued

Ønsket mer langsiktighet.

Bransjeforeningen Norsk olje og gass mener regjeringen avviker fra sin egen regjeringsplattform i det nye budsjettforslaget.

Regjeringserklæringen lover forslag som gir nye muligheter for økt utvinning. Her leverer ikke regjeringen i statsbudsjettet for 2015, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Gro Brækken.

Brækken mener at det viktigste for petroleumsbransjen er å ha stabile og langsiktige rammebetingelser. Det kravet innfrir ikke det nye budsjettforslaget, ifølge direktøren.

1 prosent økt utvinning vil gi staten 300 milliarder mer i inntekter. Dette trygger fremtidig velferd og arbeidsplasser. Vi hadde ønsket oss mer langsiktige rammebetingelser, sier Brækken, men legger til at bransjeforeningen er fornøyde med at det ikke kommer flere endringer i skattenivået.

©NTB