Protester mot oljeleting

Stor motstand på Kanariøyene. Tusener av mennesker demonstrerte lørdag på Kanariøyene mot planer om oljeleting utenfor Lanzarote og Fuerteventura som beboerne frykter skal skade turismen. Miljøgrupper, fagforeninger og politiske partier sto bak demonstrasjoner på alle øyene i øygruppa mot planene til oljeselskapet Repsol om oljeboring. Slagordet til demonstrantene var «Vi bor her, og her bestemmer … Continued

Stor motstand på Kanariøyene.

Tusener av mennesker demonstrerte lørdag på Kanariøyene mot planer om oljeleting utenfor Lanzarote og Fuerteventura som beboerne frykter skal skade turismen.

Miljøgrupper, fagforeninger og politiske partier sto bak demonstrasjoner på alle øyene i øygruppa mot planene til oljeselskapet Repsol om oljeboring. Slagordet til demonstrantene var «Vi bor her, og her bestemmer vi».

Den spanske regjeringen har gitt Repsol tillatelse til å lete etter olje rundt 60 kilometer fra kysten til Lanzarote og Fuerteventura. Boringen ventes å starte før nyttår.

Både de regionale myndighetene på Kanariøyene, nesten alle de politiske partiene, fagbevegelsen og miljøbevegelsen er imot planene. De frykter at oljeletingen skal ramme turismen, som er den viktigste næringsveien på øyene.

De regionale myndighetene har planlagt en folkeavstemning om saken 23. november som sentralregjeringen i Madrid sier er i strid med grunnloven.