Inntektene faller

Oljeskattene ned med 20 prosent. Staten, fylker og kommuner har mottatt 2,4 prosent mindre i skatt fra lønnsmottakere og bedrifter i første halvår. Oljeskattene er alene ned 20 prosent. Trolig ender de samlede skatteinntektene 35-40 milliarder kroner lavere enn anslaget i revidert nasjonalbudsjett, skriver Finansavisen. For fastlandet er situasjonen ikke veldig alvorlig, med økning i … Continued

Oljeskattene ned med 20 prosent.

Staten, fylker og kommuner har mottatt 2,4 prosent mindre i skatt fra lønnsmottakere og bedrifter i første halvår. Oljeskattene er alene ned 20 prosent.

Trolig ender de samlede skatteinntektene 35-40 milliarder kroner lavere enn anslaget i revidert nasjonalbudsjett, skriver Finansavisen.

For fastlandet er situasjonen ikke veldig alvorlig, med økning i trygde- og arbeidsgiveravgiftene på nesten 5 prosent fra i fjor. Fellesskatten til staten og ordinær skatt til stat, fylker og kommuner øker også, men marginalt, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det store sluket kommer altså fra oljesektoren, der skattene er ned 20 prosent så langt i år. Mens Finansdepartementet i revidert nasjonalbudsjett så for seg et fall i oljeskattene på 12 milliarder kroner, blir det endelige fallet på nærmere 50 milliarder, skriver avisen.

©NTB