Fokus på korrupsjon

EITI skal sikre pengestrømmene i olja. EITI (Extractive Industries Transparency Initiative) skal i fremtiden sikre at penger fra blant annet oljeindustrien ikke skal gå til korrupsjon eller unndras skatt. EITI er et internasjonalt initiativ og Norges interessegruppe ble utnevnt av kongen i statsråd i juni i år. Gruppen har til oppgave å overvåke og evaluere gjennomføringen … Continued

EITI skal sikre pengestrømmene i olja.

EITI (Extractive Industries Transparency Initiative) skal i fremtiden sikre at penger fra blant annet oljeindustrien ikke skal gå til korrupsjon eller unndras skatt. EITI er et internasjonalt initiativ og Norges interessegruppe ble utnevnt av kongen i statsråd i juni i år.

Gruppen har til oppgave å overvåke og evaluere gjennomføringen av forskriften som skal bidra til gjennomsiktighet i pengestrømmer fra petroleumsvirksomheten til staten, samt at den skal ta aktivt del i EITI-implementeringen, heter det i en pressemelding fra Norsk olje og gass.

Fagsjef for juridisk, Oluf Bjørndal, ble oppnevnt fra Norsk olje og gass til å delta i gruppen.

Antikorrupsjonsarbeid er viktig for hele oljeindustrien, sier Bjørndal i en kommentar, til norog.no.

Det internasjonale perspektivet er viktig

Dette er et verktøy som vi er opptatt av å utvikle og forsterke slik at det kan bli brukt internasjonalt som et mønster for mange av de land Norge samarbeider med.  Det er viktig at slike systemer er overførbare og anerkjente, avslutter han.