Bilde fra Statoil på Fornebu

Betydelig oljefunn i Nordsjøen

Festen er ikke over, det er Krafla igjen. Statoil har gjort flere nye oljefunn i Krafla-området, i nærheten av Oseberg Sør-feltet. Det viser at det fortsatt finnes vekstmuligheter i Nordsjøen, poengterer selskapet. Foreløpig er størrelsen på funnene beregnet til å være mellom 8 og 13 millioner standardkubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter, skriver Oljedirektoratet. Statoil og partnerne … Continued

Festen er ikke over, det er Krafla igjen.

Statoil har gjort flere nye oljefunn i Krafla-området, i nærheten av Oseberg Sør-feltet. Det viser at det fortsatt finnes vekstmuligheter i Nordsjøen, poengterer selskapet.

Foreløpig er størrelsen på funnene beregnet til å være mellom 8 og 13 millioner standardkubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter, skriver Oljedirektoratet.

Statoil og partnerne vil vurdere å utvikle dette sammen med andre funn i området.

Dette er et meget betydelig volum for et modent område på norsk sokkel, sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Statoil er operatør for letetillatelsen og har en eierandel på 50 prosent. Svenska Petroleum Exploration AS og Det norske oljeselskap ASA eier 25 prosent hver.