Bedrer utvinning på Oseberg Øst

Igangsetter nye boreoperasjoner. Nye boreoperasjoner til neste år skal øke utvinningsgraden fra Oseberg Øst til halvannen ganger dagens nivå. Vi forventer å øke utvinningsgraden på Oseberg Øst fra rundt 20 prosent til opp mot 30 prosent når vi borer de første planlagte brønnene. Vi har også sikret oss mulighet til å bore ytterligere brønner som … Continued

Igangsetter nye boreoperasjoner.

Nye boreoperasjoner til neste år skal øke utvinningsgraden fra Oseberg Øst til halvannen ganger dagens nivå.

Vi forventer å øke utvinningsgraden på Oseberg Øst fra rundt 20 prosent til opp mot 30 prosent når vi borer de første planlagte brønnene. Vi har også sikret oss mulighet til å bore ytterligere brønner som vil ta utvinningsfaktoren opp mot 40 prosent, sier Kjetil Hove, som er områdedirektør i Utvikling og Produksjon Norge i Statoil.

I en pressemelding torsdag understreker han også at selskapet er «opptatt av å sikre høyest mulig utvinning av lønnsomme fat».

Som operatør er vi glad for at partnerskapet har tatt denne beslutningen. Løsningen gir også mulighet til å videreutvikle feltet på lengre sikt, sier Hove.

Statoil eier 49,3 prosent av feltet, som levere inntil 75.000 fat olje per dag. De øvrige partnerne er e andre partnerne er Petoro (33,6 prosent), Total (14,7 prosent) og ConocoPhillips (2,4 prosent).

©NTB