Økt aktivitet gir bedring

Godt kvartalsresultat for Kværner. Et økt aktivitetsnivå gir en bedring av Kværner sine resultater i tredje kvartal. Kværner hadde driftsinntekter i tredje kvartal på om lag 4 millarder kroner, sammenliknet med om lag 3 milliarder i tredje kvartal i 2013. Dette melder selskapet i en pressemelding. Resultat før skatt ble 194 millioner kroner som er … Continued

Godt kvartalsresultat for Kværner.

Et økt aktivitetsnivå gir en bedring av Kværner sine resultater i tredje kvartal. Kværner hadde driftsinntekter i tredje kvartal på om lag 4 millarder kroner, sammenliknet med om lag 3 milliarder i tredje kvartal i 2013. Dette melder selskapet i en pressemelding.

Resultat før skatt ble 194 millioner kroner som er en fin økning fra 180 millioner kroner i samme periode i fjor.

CEO i Kværner, Jan Arve Haugan, er godt fornøyd med resultatet.

Gjennom 2014 har vi systematisk implementert tiltak for å bedre effektiviteten. Målet for denne prosessen har vært å kunne tilby konkurransedyktige priser for nye prosjekter, samtidig som vi oppnår en gradvis økning i våre marginer. Som et første steg forventer vi å fullføre en total kostreduksjon på 15% de neste månedene. Samtidig, som vi kommuniserte i andre kvartal, er det utfordrende å se effekten av dette i pågående prosjekter. Den negative kostutviklingen vi har hatt i det siste har ikke bedret seg i tredje kvartal og dette setter press på våre marginer, sier Haugan.

Kværner har hatt en høyt aktivitetsnivå det siste året og selskapet forventer at dette fortsetter inn i 2015. Total ordreinngang for tredje kvartal var på 2,8 milliarder kroner, sammenliknet med 1,6 milliarder i tredje kvartal 2013, heter det i pressemeldingen.