ABB åpner nytt serviceverksted

Reduserer overhaling fra 1 uke til 1 dag. Fartøyer nord for polarsirkelen kan nå redusere tiden for original ABB-overhaling av turboladere fra én uke til én dag, melder selskapet. ABBs turboladere for gass- og dieseldrevne motorer øker effekten fire ganger og reduserer utslippene betydelig. Teknologien er en kritisk komponent i alle fartøyer med forbrenningsmotorer, og … Continued

Reduserer overhaling fra 1 uke til 1 dag.

Fartøyer nord for polarsirkelen kan nå redusere tiden for original ABB-overhaling av turboladere fra én uke til én dag, melder selskapet.

ABBs turboladere for gass- og dieseldrevne motorer øker effekten fire ganger og reduserer utslippene betydelig. Teknologien er en kritisk komponent i alle fartøyer med forbrenningsmotorer, og tid er penger, også for fraktebåter, offshoreskip og fiskeriflåten.

Når vi åpner ABBs nordligste serviceverksted får vi kortere responstid og kan utføre overhaling av turboladere i forbindelse med skifte av mannskap eller bunkring, forteller Joachim Bremer, leder for ABBs servicevirksomhet for turboladere i Skandinavia.

Det nye verkstedet ved Skattøra havn i Tromsø foretar sertifisert overhaling med originaldeler fra ABB. Det er blant annet utrustet med balanseringsbenk, målebenk for hardhetstest, ultrasonisk vaskebad, sandblåsemaskin og høytrykks vaskeutstyr.

Vi kan også foreta mobil service på maritime turboladere i Troms og Finnmark fra vårt nye serviceverksted i Tromsø, sier han.

Et av rederiene som har utstyrt sine motorer med ABBs turboladere er Hurtigruten. Rederiet har også en avtale om service på turboladerne med ABB. Technical Director Frode Hernar i Hurtigruten mener det nye verkstedet styrker den maritime beredskapen i nord.

Åpningen av det nye serviceverkstedet er positivt for fartøyer med ABB-utstyr som har tilhørighet og liggetid i landsdelen, sier Hernar.

I likhet med ABBs eksisterende serviceverksteder i Bergen og Oslo, kan nykommeren i Nord-Norge også oppgradere turboladere til nye spesifikasjoner, til glede for både lommebok og miljø.

Vi tilbyr modifisering av turboladerne, for eksempel optimalisering av ytelsene. Eksempler er modifikasjoner for reduksjon av NOx eller drivstofforbruk, sier Bremer, som peker på at slike grep kan gi en betydelig nedgang i utslipp og kostnader.